Undrar om det är efterverkningar av fallet på den isiga trottoaren häromdagen, för jag har fått ont i höger ljumske? Igår hade jag tänkt gå en riktigt lång promenad, men det blev inte mycket av det. Jag orkade bara till nästa tunnelbanestation där jag fick ta tåget hem. 

Jag behövde hämta min magmedicin från apoteket. Jag fortsätter att äta den även om detoxmetoden och grönsaksjuicen gjort magen mycket bättre. På något sätt vågar jag inte sluta med medicinen för det är inte kul att få skov... Men nu fanns inget giltigt recept kvar, enligt apotekets dator. Hade svårt att tro det, för jag vill minnas att jag fått det förnyat för inte alls länge sedan. Tiden går fort, ja, så kanske hade apotekaren rätt? För att vara helt säker gick jag till ett annat apotek, men där fick jag också samma svar. 😢

Ok, förnya receptet, det kan jag göra med ett telefonsamtal. Direkt på morgonen ringde jag till Sös Gastromottagning. Men nu fick jag problem igen! Det var omöjligt att knappa in personnummer och telefonnummer på mobilen. Jag försökte flera gånger men det blev inga siffror av mina tryckningar. Jättekonstigt! Till slut ringde jag till Sös växel och blev kopplad till samma knapptryckningar... Men den här gången gick det bra och sköterskan ska ringa mig i eftermiddag. 

Normalt när det blir mycket motgångar med något, släpper jag idén, tänker att det nog inte var meningen med det. Nu gäller det medicin, så jag tror att jag beställer ett nytt recept ändå och fortsätter med den dyra medicinen. 

Men jag har lärt mig något i alla fall. Jag ska komma ihåg att kolla på 1177 och se hur många uttag som finns kvar av medicinen. Och när receptet är på väg att gå ut, hinner jag beställa ett nytt recept innan alla tabletterna är slut. Som det är nu... 😞